събота, 6 октомври 2012 г.

Миди Карвуна

За тази рецепта са ни нужни много малко продукти, но това не значи, че отстъпва по вкусови качества на сложните рецепти пълни с продукти на, които никога не сме чували имената.
Какво ни е нужно?
Ако живеете във Варна или околностите си направете една разходка до мидена борса Дълбока. Освен разходката край морският бряг от там можете да си закупите пресни миди. Ако не идете до магазина и потърсете миди от мидена ферма Дълбока.
До тук добре. Следващото приятно място, което трябва да посетите е местния зеленчуков пазар. От там ще се снабдите със зеле, домати, лук и праса. Последното нещо което ни трябва са яйца и сол.

И да обобщим:
  1. 1кг мидени ядки.
  2. 1бр. средно голяма глава лук.
  3. 1бр. прас лук.
  4. 3бр средно големи домата или доматено пюре.
  5. 3 яйца.
  6. 1/3 чаена чаша олио.
Начи на приготвяне:
Нарязваме лука и прасата на ситно. В друг съд настъргваме доматите.
Поставяме голям тиган или плитка тенджера на среден огън и сипваме олиото. След като е загрято поставяме прасата и лукът за 1 - 2 минути да се запържат и добавяме мидите. След около 2 - 3 минути лукът започва да променя цвета си. Тогава добавяме доматите и оставяме да къкри около 15 минути докато сосът се сгъсти. Добавяме яйцата и още докато не са изпържени сваляме от огъня. Яйцата не бива да се препържват за да не станат тричави. Трябва да останат леко рохкави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар