понеделник, 15 октомври 2012 г.

Панирани миди

На скоро бях на гости на една приятелка в Гърция и решихме да се разходим за да разгледаме забележителностите.Докато вървяхме и предложих да седнем на един миден ресторант в който знам, че правят страхотни специалитети от миди,но  тя твърдо ми отказа, защото  вече беше приготвила подходящо ястие за вечеря. Прибрахме се да хапнем и се очаровах от това, което беше сготвила. Най-вкусните панирани миди които съм яла някога. Разбира се веднага след вечерята поисках рецептата...

СЪСТАВ:
1. 2 кг. пресни миди
2. 1/2 ч.ч. бяло вино
3. 1/2 ч.ч прясно мляко
4. 1 бр. лимонов сок
5. 3 бр. яйца
6. 4 с.л олио
7. 3 с.л брашно
8. 1 с.л нарязан магданоз
9. галета за овалване

                                                          НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Добре остърганите и измити миди ги варим с малко вода и сол,докато се разтворят черупките, след това почистваме мидите.Поставяме ги в марината от лимоновия сок.олиото,виното,магданоза и солта за околко 30 минутки. През това време приготвяме панировката по следния начин: разбиваме яйцата и прибавяме прясното мляко, солта и брашното.Получаваме палачинково тесто.
Потапяме мидите в панировката, а след това овалваме в галетата и пържим.


Няма коментари:

Публикуване на коментар