събота, 13 октомври 2012 г.

Миди с чесън

Когато бяхме на море с мъжът ми отидохме на миден ресторант в град Варна. Там си поръчахме 2-3 ястия и понеже си падам по лютото реших да пробвам миди с чесън. Бях много впечатлена от този морски деликатес.Реших да изненадам мъжът ми след като намерих рецептата, а той остана много доволен и реших да я публикувам.



СЪСТАВ:
1. 2 кг. пресни миди
2. 5 скилидки чесън
3. 2 филийки сух хляб
4. 1 ч.ч миден бульон
5. 6 с.л олио
6. 2 с.л оцет
7. сол за вкус

                                          НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Поставяме добре измитите миди в тенджера. Заливаме ги с около 2 литра студена вода и 1 ч.л сол, след което варим на силна степен, докато не се разтворят черупките и не омекне месото отвътре.
Като ги извадим от черупките, излиза 500 гр месо
                       Заливаме ги със соса които ще приготвим по следният начин.

Слагаме предварително накиснатия в студена вода хляб. Счукваме чесън, добавяме сол,оцет,олио и мидения бульон.
Заливаме мидите със сосът и се наслаждаваме на вкусното ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар