Перфектно предястие с невероятен вкус.
Ако искате да впечатлите гостите си можете да предложите на гостите си предястие от миди с домати и чашка мастика, както и чаша трапезна вода.Проготвянето е лесно. Продуктите се намират лесно. Ако имате късмет в магазина до Вас, мидите от ферма Дълбока няма да са свършили, а те са гаранция за добри вкус на трапезата Ви.
Необходими продукти:
- Около 40 миди с черупките
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки счукан чесън
- 3 - 4 стръка прясна мащерка
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 3 супени лъжици бяло сухо вино
- 1 чаена лъжица оцет
- 1/2 чаена лъжица сладък пипер
- сол на вкус
- Измийте и почистете мидите
- В голям тиган или плитка тенджера загрейте зехтина с чесъна и мащерката за 2 до 3 минути на среден огън. Прибавете мидите и виното за 3 минути докато се отворят и извадете мидите.
- След като охладите мидите ги изваждате от черупките.
- Четупките се нареждат в широка раслата чиния като се подпират една в друга.
- Добавяте домареният сос, черен пипер, оцета и малко сол в тигана и ги оставете да поврът на бавен огън докато сосът се сгъсти. За около 15 мин.
- Добавете изчистените миди за 1 минута.
- Напълнете подредените черупки и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар