четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Миди с домати

Перфектно предястие с невероятен вкус.

Ако искате да впечатлите гостите си можете да предложите на гостите си предястие от миди с домати и чашка мастика, както и чаша трапезна вода.
Проготвянето е лесно. Продуктите се намират лесно. Ако имате късмет в магазина до Вас, мидите от ферма Дълбока няма да са свършили, а те са гаранция за добри вкус на трапезата Ви.

Необходими продукти:

  1. Около 40 миди с черупките
  2. 2 супени лъжици зехтин
  3. 2 скилидки счукан чесън
  4. 3 - 4 стръка прясна мащерка
  5. 2 супени лъжици доматено пюре
  6. 3 супени лъжици бяло сухо вино
  7. 1 чаена лъжица оцет
  8. 1/2 чаена лъжица сладък пипер
  9. сол на вкус
Начин за приготвяне:
  1. Измийте и почистете мидите
  2. В голям тиган или плитка тенджера загрейте зехтина с чесъна и мащерката за 2 до 3 минути на среден огън. Прибавете мидите и виното за 3 минути докато се отворят и извадете мидите.
  3. След като охладите мидите ги изваждате от черупките.
  4. Четупките се нареждат в широка раслата чиния като се подпират една в друга. 
  5. Добавяте домареният сос, черен пипер, оцета и малко сол в тигана и ги оставете да поврът на бавен огън докато сосът се сгъсти. За около 15 мин.
  6. Добавете изчистените миди за 1 минута.
  7. Напълнете подредените черупки и сервирайте.





Няма коментари:

Публикуване на коментар