събота, 27 октомври 2012 г.

Миди със свинско месо по Алентежански

Преди около 2 седмици се преместихме да живеем в град Варна и се възползваме от плюса, че има голямо разнообразие в морската храна, която и двамата с приятеля ми обичаме.След разходка в морската градина, седнахме на едно скромно заведение и си поръчах ,,миди със свинско месо по Алентежански''.Посещавала съм много мидени ресторанти, и въпреки това не бях срещала това уникално ястие, което препоръчвам на всеки любител на морски специалитети.

СЪСТАВ:
1. 300 гр. пресни миди
2. 1 кг свинско месо
3. 500 гр. картофи
4. 3 скилидки чесън
5. 1 глава лук
6. 1 връзка кориандър
7. пюренце от червен пипер
8. зехтин
9. 1 ч.ч бяло вино


                                                        НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Месото го накълцваме на кубчена с ръб  3 см, посоляваме го и смесваме с пипереното пюре, оставяме да престои до следващия ден. Нарязваме картофите на кубчета и ги пържим в зехтина. Запържваме месото, прибавяме ситно нарязаните лук и чесън. Изпържваме до златисто, добавяме картофите и мидите. Прибавяме виното и изчакваме малко да поври. Добавяме и нарязаният кориандър, когато свалим яденето от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар