понеделник, 22 октомври 2012 г.

Миди в бял сос

Ако искате да изненадате някого с нещо различно и вкусно сте попаднали на точната публикация с точната рецепта.
Историята е такава, че бях на миден ресторант в един курорт който сервираше най-вкусните миди в бял сос. Имах късмет, че точно там работеше един стар познат, който тайничко ми даде рецептата. Щастливка съм, че имам такива познати.

СЪСТАВ:
ПРОДУКТИТЕ СА ЗА 4 ПОРЦИИ
1 кг пресни миди
1 глава лук
100 г краве масло
2 с.л брашно
1 ч.ч бяло вино
сол
червен пипер

                                                         НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме мидите в съд на силен огън за да се разтворят, след това ги изваждаме от черупките и ги изплакваме.Заливаме ги със солена вода, колкото да са покрити и ги варим на умерен огън.Пържим хубаво нарязания лук в разтопеното масло, прибавяме и брашното.Слагаме първата ч.ч хладна вода и виното, сгъстяваме соса на огъня. Ръсваме черен пипер и сол. Накрая прибавяме и мидите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар