събота, 13 октомври 2012 г.

Миди с макарони

Миналата година когато бяхме на почивка решихме да се поглезим в един бургаски луксозен ресторант за мидeни деликатеси . Там си поръчах миди с макарони които бяха невероятно вкусни. След дълго търсене най-накрая се сдобих с желаната рецепта. Ако искате да изненадате някого сте попаднали на точното ястие.




СЪСТАВ:
1. 450 гр. пресни миди
2. 200 гр. макарони
3. 2 с.л. олио
4. 1 главичка лук
5. 2 скилидки чесън
6. 250 гр. домати
7. 2 с.л мед
8. 1/4 ч.ч. бяло вино

                                         НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загряваме олиото и слагаме ситно нарязаният лук, докато хубаво не омекне.Прибавяме и всички други продукти. Оставяме за 2-3 мин. на слаб огън. Прибавяме добре изчистените миди. След това ги захлюпваме и ги оставяме 4-5 минути на слаб огън.
Сваляме от огъня не отворените миди. Прибавяме предварително сварените в подсолена вода макарони, след това разбъркваме добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар