събота, 2 февруари 2013 г.

Миди с плънка от ориз

Баба ми беше голям любител на морската храна, както и готвачка в един ресторант. Много обичах да ми готви мидни деликатеси, но един от тях ми беше любим. Минаха се няколко години от тогава и баба не ми беше правила скоро любимото ми ястие, но случайно в един шкаф намерих една тетрадка с всичките рецепти които тя беше записала. Когато намерих рецептата за която писах веднага реших да ви я публикувам, защото съм горда със своята баба.


СЪСТАВ:

1. 500 гр миди
2. 150 гр. ориз
3. няколко стръкчета девисил
4. 2-3 стръкчета магданоз
5. 3 стръкчета зелен лук
6. зехтин
7. черен пипер, сол


                                                    НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме ориза и го слагаме да се вари. Малко преди да е готов прибавяме зехтин, накълцания ситно девисил и лук, след това подправяме със сол и черен пипер на вкус. Оттегляме плънката от котлона. Измиваме мидите и им разтваряме черупките. След като ги отворим ги пълним с ориз една по една. След това връзваме конче на всички миди така, че да не се разтворят когато се пекат.Нареждаме мидите в тава и ги слагаме да се изпекат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар