събота, 3 ноември 2012 г.

Миди по испански

Преди година, така като съм голяма фенка на футболния отбор Барселона ходих на техен мач.След уникалната вечер която изживях отседнах в един приятен хотел.На другият ден слязох до ресторанта на хотела за да разгледам какво предлагат и избрах да опитам ,,миди по испански'' - за моя изненада бяха невероятно вкусни и реших да зарадвам близките ми, като записах чудната рецепта.


СЪСТАВ:

Продукти за 4-5 порции
1. 2кг пресни миди
2. 2 ч.ч. вино
3. 2 ч.ч. вода
4. 1 глава лук
5. 2 с.л. брашно
6. мащерка
7. магданоз
8. дафинов лист
9. сол


                                                 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Заливаме мидите с водата и виното.Прибавяме хубаво нарязаните лук и магданоз, подправките и солта.Задушаваме докато мидите не се разтворят. Вадим месото от тях и варим бульона, докато течноста се изпари леко.Слагаме и брашното размито в 1-2 с.л вода и варим, докато се сгъсти сосът. Мидите се поднасят с така приготвения сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар